Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

2011

Γιορτινές μέρες, και πάλι, κάτι ήθελα να γράψω. Η ανάγκη της έκφρασης, ξεπέρασε την ανάγκη για ξεκούραση και ξεγνοιασιά....
Καλές Σκέψεις, Καλά Αισθήματα, Καλή Δράση Καλή Ζωή. Αυτό είναι όλο κι όλο που χρειάζεται να κάνεις για να είσαι όλα όσα θέλεις να είσαι. Τίποτε περισσότερο τίποτε λιγότερο. Ζούμε σε έναν κόσμο και σε μια κοινωνία η οποία κυριολεκτικά βομβαρδίζεται από τα πάντα . Περπατάμε στον δρόμο και το αισθανόμαστε πως "Κάτι δεν πάει καθόλου καλά". Δεν είναι μόνο η κρίση. Δεν είναι μόνο η πολιτική ανεπάρκεια. Υπάρχει ανεπάρκεια πνευματική, υπάρχει ανεπάρκεια ανθρώπων. Μπορείς να παπαγαλίζεις τα γνωστά και χιλιοειπωμένα “χρόνια πολλά, γεμάτα ευτυχία και αγάπη” ή το άλλο “υγεία παν απ όλα” αλλά όσες μα όσες φορές κι αν το πεις, οι φαρμακοβιομηχανίες κάθε χρόνο γίνονται πιο πλούσιες. Μπορεί ακόμα και οι μουσικές εταιρίες να φροντίζουν να είσαι μόνιμα σε κατάθλιψη ακόμη και με τα υποτιθέμενα χαρούμενα τραγούδια, (οι νότες είναι που κάνουν την ζημιά, δες τις εικόνες),αν και είμαι υπέρ της μουσικής.

Στην Ελλάδα του 2011 πλέον βιώνουμε τις εξής "αντιθέσεις" : 
Αρχαιόθρησκοι εναντίων Ορθοδόξων και αντιστρόφως
Μουσουλμάνοι εναντίων Ορθοδόξων και Αρχαιόθρησκων και αντιστρόφως
Αριστεροί εναντίων Δεξιών και αντιστρόφως
Ακροαριστεροί εναντίων ακροδεξιών και αντιστρόφως 
Εξωκοινοβουλευτικοί εναντίων εξωκοινοβουλευτικών και αντιστρόφως
Πολιτεία-Κράτος εναντίων Πολιτών (εδώ όχι αντιστρόφως - ακόμα - ) 
Ειρηνιστές εναντίων "Στρατόκαβλων" και αντιστρόφως
Ιδιωτικοί Υπάλληλοι εναντίων Δημοσίων Υπαλλήλων και αντιστρόφως
Ποδόσφαιρο εναντίων Ποδοσφαίρου ( εδώ όχι αντιστρόφως) 

Ζούμε σε μια χώρα όπου ο κάθε πολίτης νομίζει ότι του ανήκουν όλα. Ότι τα προβλήματα του είναι πάντοτε τα μεγαλύτερα, όπου το σύμπαν το ίδιο πρέπει να του υποκλίνεται.

Το δυστύχημα είναι πως η συνταγή της επιτυχίας είναι απλή φαινομενικά, μα τόσο δύσκολη στην πράξη της. Σεβασμός, Κατανόηση, Αγάπη, Αλληλεγγύη , αποδοχή, γνωθις αυτόν και αυτοκριτική... Αυτές είναι μόνο λίγες από τις αρχές που αν όλοι μας, λίγο ως πολύ είχαμε, η κοινωνία θα προόδευε εν μέσω αντιθέσεων και διαφορών. Είμαστε δέσμιοι της έλλειψης παιδείας και της ανυπαρξίας ενός δομημένου Κράτους. Ο καθένας κοιτάει και προσπαθεί να κατασπαράξει τον άλλον και ότι δεν το καταλαβαίνουμε αμέσως ενδίδουμε στην εύκολη λύση. Ποια είναι αυτή ; Της έχθρας, του μίσους, της απαξίωσης. Οδηγούμαστε σε συνθήκες ζούγκλας ; Εάν πούμε πως ναι δεν θα είναι ψευδές...

Συμφέροντα εναντίων Λογικής και ανθρώπων
Λογική Εναντίων Συναισθήματος και ανθρώπων

Οι πολιτικοί είναι ταγμένοι να μαυρίσουν την ζωή μας και να μας πεθάνουν ζωντανούς, με συνεταίρους τις τράπεζες τις εκκλησίες και τους παπάδες φροντίζουν να μας κρατούν υπνωτισμένους, αδρανή, απαθή, ακόμη κι όταν διαδηλώνουμε και φωνάζουμε εξυπηρετούμε το σύστημα που θεωρούμε πως πολεμάμε. Τότε τι να κάνεις λες?
Φυσικά για να μην ενεργοποιηθείς φροντίζουν να σε κρατάνε απόλυτα ελεγχόμενο. Σου δίνουν μερικές γιορτές τον χρόνο, για να κάνεις ένα διάλειμμα από την πίεση, όπως ο τσοπάνης φροντίζει τα πρόβατα μην του φύγουν από το μαντρί.
Ας αφήσουμε τώρα τα πρόβατα και ας ασχοληθούμε με Ελεύθερους ανθρώπους ή τουλάχιστον με υποψήφιους Ελεύθερους. Τι να κάνεις αν θέλεις να έχεις καλή ζωή, ΕΣΥ και οι συνάνθρωποι σου? Με ορμητήριο το νέο έτος που άρχισε.

ΚΑΝΕ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ, ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΔΥΝΑΜΗ, ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΨΥΧΗ.

Φρόντισε τις Σκέψεις σου για αρχή, διοτι για να αρχίσεις να δημιουργείς τον κόσμο που θέλεις χρειάζεται να τις σταματήσεις. Στο Κενό του Νου εκεί δημιουργούνται τα πάντα.
Μετά φρόντισε να έχεις αισθήματα, όχι συναισθήματα, αλλά αισθήματα. Ποιά η διαφορά? 

Συν-αίσθημα είναι αυτό που νοιώθεις μετά από μια σκέψη-λέξη. Αίσθημα είναι αυτό που νοιώθεις χωρίς Σκέψη η λέξη. Αίσθημα είναι η αίσθηση που υπάρχει χωρίς εξωτερικό ερέθισμα. Αυτό είναι και η Αγάπη, αίσθημα και όχι συν-αίσθημα. Απλά υπάρχει.

Χωρίς την αγάπη η ζωή σου είναι άδεια. Με την Αγάπη η ζωή σου γεμίζει χαρά, ζεστασιά και ικανοποίηση. Με την Αγάπη προς όλους, ότι κι αν συμβαίνει  αποκτάς Δύναμη. Μια δύναμη που μόνο οι Μάγοι διαθέτουν.  Μια αληθινά μεγάλη Ενεργειακή δύναμη που μόνο αν την βιώσεις θα αντιληφτείς το μεγαλείο και την Δύναμη της.

Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΦΟΒΟΥ Η ΜΙΣΟΥΣ.

Μην ξεχνάς ότι και ο φόβος και το μίσος είναι επίσης ενέργειες και δημιουργούν και αυτές αποτελέσματα  στο φυσικό Σύμπαν. Στην κατάκτηση της Ευτυχίας η της Επιτυχίας μονάχα μπλοκαρίσματα και αρρώστιες προκαλούν και προσελκύουν Μόνο τα όμοια τους.
Όταν επιλέγεις μια συμπεριφορά γεμάτη Αγάπη εξαφανίζεις το φόβο  γιατί αυτά τα δύο δεν γίνεται να συνυπάρχουν. Όπως δεν συνυπάρχουν το σκοτάδι και το φώς. Δοκιμάσε το και με την καθημερινότητα σου. Την επόμενη φορά που θα προκύψει ένα θέμα δυσάρεστο, στείλε του Αγάπη, στείλε θετική σκέψη.
Αν υπάρχει ένα πρόβλημα με κάποιον στην ζωή σου στείλε του Αγάπη. Ακόμη και αν δεν συμβαίνει τίποτε το άσχημο, σταμάτα μια στιγμή, κλείσε τα μάτια σου πάρτε μερικές βαθιές αναπνοές και στείλε στο Σύμπαν Αγάπη. Πρόκειται για την μεγαλύτερη Ενεργειακή Δύναμη. Αληθινή Ενεργειακή Δύναμη.

ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ

Αλλά Με Τον Εγκέφαλο. Πιστεύεις ‘Ο,τι Κάτι Δεν Υπάρχει? Άρα Δεν Υπάρχει. Γιατί μέσα στον εγκέφαλο σου, στον Νου σου δεν παίζεται αυτό το έργο αλλά κάποιο άλλο και αυτό θα εμφανίσεις στην προβολή της ζωής σου.
Οι επιστήμονες έβαλαν νεογέννητα γατάκια σε περιβάλλον χωρίς κάθετες γραμμές. Δηλαδή σε δισδιάστατο περιβάλλον (οριζόντια και βάθος) Τα άφησαν να μεγαλώσουν αρκετά και βδομάδες αργότερα όταν τα τοποθέτησαν σε «κανονικό» περιβάλλον, τα γατάκια δεν έβλεπαν, δεν μπορούσαν να δουν, κανένα αντικείμενο με κάθετη διάσταση, (όπως τα πόδια ενός τραπεζιού) και έπεφταν επάνω του. Είναι πολύ απλό.

«Βλέπουμε ότι θέλουμε να δούμε, ότι πιστεύουμε πως υπάρχει και δεν βλέπουμε ότι μας είναι δυσάρεστο, ξένο η δεν πιστεύουμε πως υπάρχει.»

Αν λοιπόν βλέπουμε και χτίζουμε την πραγματικότητα από το απόθεμα μνήμης, συναισθημάτων, συνειρμών, που ήδη διαθέτουμε, πως θα καταφέρουμε να αντιληφθούμε οτιδήποτε νέο, καινούργιο, διαφορετικό?

Δεν αντιλαμβανόμαστε όντως την πραγματικότητα. Αντιλαμβανόμαστε αυτό που νομίζουμε ή πιστεύουμε πως είναι η πραγματικότητα. Βλέπουμε την εικόνα της πραγματικότητας που ο εγκέφαλος μας έχει κατασκευάσει από τα εισαγόμενα αισθητηριακά δεδομένα, και από τους αμέτρητους συνειρμούς που προσφέρουν τα δίκτυα των νευρώνων του.
Με απλά λόγια ότι βλέπουμε εξαρτάται από τις εμπειρίες μας και από τον τρόπο που τις επεξεργαζόμαστε και αυτές αποτελούν τον κόσμο που βλέπουμε.

Ένα παράδειγμα που προσωπικά συνηθίζω να λέω,

<Όταν γεννήθηκες, και όσο μεγάλωνες και αναπτυσσόσουν, οι γύρω σου επικοινωνούσαν με την ομιλία. Αν οι άνθρωποι δεν μίλαγαν, δεν χρησιμοποιούσαν τις φωνητικές τους χορδές, εσύ θα μίλαγες?
Φυσικά και όχι.
Αν επικοινωνούσαν τηλεπαθητικά, τότε κι εσύ θα μπορούσες να μάθεις να χρησιμοποιείς τηλεπάθεια>

Καθώς διαβάζεις αυτά εδώ τα γράμματα, παρ’ όλο που οι αισθήσεις σου παραλαμβάνουν τα δεδομένα της θερμοκρασίας στο δωμάτιο, το βάρος του κορμιού σου στην καρέκλα, την αίσθηση των ρούχων που φοράς, του θορύβου των αυτοκινήτων στο δρόμο, και το άρωμα του αφρόλουτρου. Τίποτε δεν έχεις αντιληφθεί από αυτά, η προσοχή σου είναι στραμμένη στα γράμματα που διαβάζεις. Αλλά οι πληροφορίες είναι εκεί από πάντα. Αυτές τις πληροφορίες επεξεργάζεται ο εγκέφαλος σου και δημιουργεί για χάρη σου τον τρόπο που ερμηνεύεις τον κόσμο.

Το μοναδικό έργο που παίζεται στον εγκέφαλό μας
είναι αυτό που είμαστε διαθέσιμοι να δούμε.

Αυτό το ίδιο έργο θα δεις και φέτος να παίζεται στην οθόνη της ζωής σου, Αν δεν αλλάξεις τις σκέψεις σου, τα ακούσματα σου, την διατροφή σου, τις λέξεις σου, τις συνήθειες σου, τα διαβάσματα σου, τις παρέες σου. Αν δεν αλλάξεις τον τρόπο που ζεις, αναπνέεις και δρας, Τίποτα μην περιμένεις να γίνει από μόνο του.
Διοτι οι Σκέψεις δημιουργούν την πραγματικότητα, αυτό που σκέφτεσαι αυτό και είσαι, όσα όμορφα και καλοσχεδιασμένα λόγια κι αν λες. Αν ο κόσμος δεν σου αρέσει είναι γιατί βρωμάνε οι Σκέψεις σου. Αν θέλεις καλύτερο κόσμο καλύτερη Ζωή, κάνε καλές Σκέψεις. Τόσο απλό.
Αν ο κόσμος και το 2011 είναι ο ίδιος με τα προηγούμενα χρόνια, είναι γιατί οι Σκέψεις σου είναι οι ίδιες με προηγούμενα χρόνια. Επαναλαμβανόμενες.

Εγώ ως Παν θα σας πρότεινα το έξεις:

Δώσε Στοργή,
Δώσε καλά λόγια,
Χαμογέλασε, ακόμη και στους πιο στρυφνούς κακιωμένους και κακότροπους ανθρώπους.
Δώσε έπαινο, χαρά, γέλιο.
Φτιάξε ένα μικρό βιβλίο με ένα θέμα που είσαι πολύ καλός –σε κάτι είσαι πολύ καλός- και χάρισε το σε ανθρώπους.
Αγόρασε κάποια  βιβλία και χάρισε τα.
Άδειασε την αποθήκη –ποτέ δεν κατάλαβα την χρησιμότητα μιας αποθήκης-  και χάρισε τα,
Πρόσφερε κάτι πολύτιμο για σένα.
Γίνε δωρητής οργάνων για μετά τον θάνατο σου,
Πρόσφερε θετικά λόγια,
Πρόσφερε ένα λουλούδι,
Μια αγκαλιά,
ΣΤΕΙΛΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ
και ποτέ ποτέ μην ξεχνάς πως ότι δίνεις παίρνεις.

Δανειστικά κάποιες ιδέες από την μια στάλα και το μετά τα φυσικά.




2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ετσι ετσι, συγχαρητήρια, πολύ καλά τα λεσ... αυτη ειναι η ωμη αλήθεια

Ανώνυμος είπε...

poly kalo den exw ksanadiavasei kati toso kala ftiagmeno dioti gia na dwseis plirofories prepei na exeis kanei prwta mia kali organwsi twn pliroforiwn opws ekanes esy pan k meta na tis moirasteis me to eyri koino

ενός λεπτού σιγή


Εσείς που βρήκατε τον άνθρωπο σας κι έχετε ένα χέρι να σας σφίγγει τρυφερά,

έναν ώμο ν' ακουμπάτε την πίκρα σας, ένα κορμί να υπερασπίζει την έξαψη σας,

κοκκινίσατε άραγε για την τόση ευτυχία σας, έστω και μία φορά; Είπατε να κρατήσετε ενός λεπτού σιγή για τους απεγνωσμένους;